SPLOŠNI POGOJI

 

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu https://kimbrce.com/. Vsa vsebina na teh spletnih straneh je last društva Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast, Ulica Mihaele Škapinove 11, 6210 Sežana, Davčna številka: 16573285 in je informativne narave.

Lastnik omenjenega društva je Kim Brce.

Omejena odgovornost

Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast ne odgovarja za uporabo spletnih strani https://kimbrce.com/ in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin.

Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast lahko vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejena pravica uporabe vsebin

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu https://kimbrce.com/ za svojo osebno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

Varovanje osebnih podatkov in posredovanje informacij

Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast bo z vsemi podatki, zbranimi na straneh https://kimbrce.com/, razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.

Ko vnesete na katerikoli naši spletno stran vaš e-mail naslov se v celoti strinjate, da lahko društvo Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast, Ulica Mihaele Škapinove 11, 6210 Sežana, Davčna številka: 16573285 (v nadaljevanju upravljavec osebnih podatkov) uporabi vnešene podatke (kot npr. e-mail naslov, telefonsko številko itd.) za namene neposrednega trženja, statistično obdelavo, izdelavo raziskav, pošiljanje ponudb, promocijskih gradiv, voščilnic, revij, raznih nagradnih akcij ter vabil na dogodke, komuniciranja, vsakodnevnega izvajanja marketinških raziskav, prilagajanja ponudbe, segmentiranja in izvajanja drugih vrst tržnih in poslovnih analiz ter za druge namene.

Če posameznik ne želi, da mu upravljavec osebnih podatkov pripravi prilagojeno ponudbo glede na obisk njegove spletne strani lahko bodisi onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca ter tako zagotovi svojo anonimnost.

Privoljenje lahko posameznik prav tako kadarkoli prekliče z obvestilom o prenehanju uporabe njegovih osebnih podatkov na naslov info@kimbrce.com ali se odjavi direktno iz prejete elektronske pošte, poslane preko tretjih orodij za pošiljanje masovne e-pošte.

Bolj podrobne informacije o obdelovanju vaših informacij lahko najdete na spletni strani:

Uporaba besedil in materialov

V primeru, da Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast ugotovi, da je kupec brez njegovega pisnega dovoljenja razmnoževal ali prodajal posamezne izdelke (npr. knjigo, mentorski program, razno – razne spletne programe, itd.), ima prodajalec pravico, da kupca kazensko ovadi in za povzročeno poslovno škodo zahteva denarno kazen.

Posebnosti glede morebitnih dogodkov, ki jih organizira društvo  

1… Vsi dogodki se snemajo in slikajo, kar pomeni, da s prijavo nanj dovolite, da vas lahko v sklopu množice za trenutek posnamemo ali fotografiramo ter nato ta mini – material uporabimo v promocijske namene (objave na socialnih omrežjih, oglasi, itd.).

2… Ko se enkrat na dogodek prijavite in svojo vstopnino plačate, vračilo kupnine ni možno, razen če ste karto kupili kot fizična oseba in to naredite v roku 14-tih dni od nakupa.

V primeru, da pred dogodkom zbolite ali zaradi višje sile ne morete priti na dogodek, se vaša kupnina kot dobropis prenese k naslednjemu dogodku ali nakupu ene izmed naših višjecenovnih storitev.

Če se zgodi, da na dogodek pridete in po koncu ocenite, da ni bil vreden tega denarja, nam to javite v roku sedmih koledarskih dni in brez vprašanj vam bomo vrnili vaš denar.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov, hkrati pa smo vam omogočili tudi izbiro, katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1.Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Ostali piškotki (3rd partiy cookies)

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletni strani www.kimbrce.com se piškotki socialnih omrežij NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na logo posameznega družabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci nimamo vpliva.

Katere piškotke uporablja spletno mesto www.kimbrce.com?

Uporabljamo naslednje piškotke:

1.Obvezni za delovanje strani

cc_necessary

cc_analytics

To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

2. Statistika obiska

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo trajanje do 2 leti.

Ali me lahko Google identificira na podlagi teh piškotkov?

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

3. 3rd partiy cookies

V primeru da s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletno mesto www.kimbrce.com nima vpliva, zaradi tega družabnim omrežjem nalaganje piškotkov preprečimo, dokler obiskovalci tega izrecno ne zahtevajo s klikom. S klikom na ikono družabnega omrežja se zaženejo vtičniki, ki vam lahko nastavijo svoje piškotke in nad njimi nimamo nadzora. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo so vtičniki družabnih omrežij Twitter, Facebook in Google+

Reklamacije

Vse reklamacije upoštevamo najkasneje 8 dni po opravljeni storitvi.

Spletni programi

Vračilo denarja za nakup spletnega programa ni mogoče, razen v primeru, da udeleženec po zaključku celotnega izobraževanja dokaže, da kljub aktivnemu sodelovanju v programu in implementaciji priučenega znanja ni prejel vsaj tolikšne vrednosti kot je bila cena programa.

V tem primeru si Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast pridružuje pravico, da stranki vrne kupnino zmanjšano za strošek administracije, organizacije in priprav, ki znaša 150 €.

 

PRAVILNIK ZASEBNOSTI 

Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast, Ulica Mihaele Škapinove 11, 6210 Sežana, Davčna številka: 16573285 (v nadaljevanju družba) vas kot upravljavec podatkov s tem obvestilom seznanjamo z načinom obdelave in zaščite vaših osebnih podatkov.

1.Na kakšno obdelavo se nanaša to obvestilo?

To obvestilo obravnava obdelavo osebnih podatkov obiskovalcev našega spletnega mesta www.kimbrce.com.

2. Katere informacije zbiramo o vas? 

Ko stopite v stik z nami, zberemo in obdelamo vaše osebne podatke (na primer informacije, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite obrazce na naši spletni strani (v nadaljevanju Spletna stran) ali prek telefona, elektronske pošte ali kako drugače). Ti vključujejo podatke, ki jih navedete, ko se registrirate za uporabo naše spletne strani, ko se naročite na našo storitev (oddate naročilo na naši spletni strani, sodelujte v razpravah ali drugih funkcijah družbenih medijev na naši spletni strani, se udeležite nagradne igre, promocije ali sodelujete v anketi, izpolnite obrazec za prijavo, na primer za udeležbo na snemanju), in ko prijavite težavo z našim spletnim mestom. Podatki, ki nam jih posredujete, lahko vključujejo vaše ime, naslov, elektronski naslov telefonsko številko osebni opis in fotografijo, starost, datum rojstva in spol ter morebitne druge podatke, vsakokrat opredeljene.

Posebnih vrst (občutljivih) osebnih podatkov (na primer informacije o vašem zdravstvenem stanju, spolni usmerjenosti, rasi ali etnični pripadnosti) ne zbiramo ali obdelujemo, razen če (i) so občutljivi osebni podatki ustrezni za določen namen, za katerega jih obdelujemo; (ii) če nam to nalaga zakon; oziroma (iii) če ste nam ločeno posredovali svojo izrecno privolitev. Kadar nam prostovoljno posredujete osebne podatke (vključno z občutljivimi osebnimi podatki) prek stika z našo spletno stranjo (na primer s tem, da nam prostovoljno pošljete občutljive osebne podatke prek razdelka za komentarje na spletnem mestu) na lastno željo in ne na našo zahtevo, bomo takšne osebne podatke izbrisali iz naših sistemov, če menimo, da obdelava takšnih podatkov ni potrebna za zakonit namen, razen če ste te podatke dali na razpolago javnosti (na primer prek zapisa na forumu, ki je javno viden); v tem primeru bomo podatke izbrisali z naših spletnih strani samo, če to zahteva zakon ali če jih ne želimo obdržati.

Vsakič, ko obiščete našo spletno stran, samodejno zberemo naslednje podatke:

  • tehnični podatki, ki lahko vključujejo naslov internetnega protokola (IP) za povezavo računalnika s spletom, podatke za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice vtičnikov brskalnika, operacijski sistem in platformo, vrsta naprave in znamka mobilne naprave; ter podatke lahko v našem imenu zbirajo in obdelujejo piškotki tretjih oseb. Več informacij o tem lahko najdete na povezavi na dnu posameznega spletnega strani.
  • podatki o vašem obisku, kar lahko denimo vključuje celotno verigo lokatorjev »Uniform Resource Locators (URL)« za dostop do, prek in od naše spletne strani (vključno z datumom in časom), informacije o straneh, ki ste si jih ogledali ali iskali (vključno s članki, ki se jih prebrali, s kategorijami, do katerih ste dostopali), čas odziva strani, napake pri prenosu, trajanje obiskov na določenih straneh (vključno s povprečnim časom, porabljenim na določenih straneh, ogledom določene vsebine ali videoposnetkov), povprečnim časom, porabljenim za uporabo aplikacije, in številom ogledov iz takšnih aplikacij, povprečno število člankov, ki ste si jih ogledali na naši spletni strani, informacije o interakciji s spletno stranjo (na primer pomikanje, kliki in premikanje miške), metode, ki se uporabljajo za premik iz spletne strani, podatki o ravnanju uporabnika in katero koli telefonsko številko za klic, ali kateri koli elektronski naslov za dostop do naših predstavnikov za stik s strankami.

V nekaterih primerih pridobivamo vaše osebne podatke od tretjih oseb, kot so poslovni partnerji, podizvajalci za področje tehničnih, plačilnih in dostavnih storitev, oglaševalska omrežja, ponudniki storitev analitike, ponudniki informacij o iskanju, bonitetne agencije. Pri obisku in registraciji na eni od naših spletnih platform lahko pridobimo vaše osebne podatke od nepovezanega ponudnika družbenih medijev (Facebook, Gmail), če se prostovoljno odločite za registracijo prek platforme nepovezanega ponudnika družbenih medijev.

3. Kako uporabljamo vaše osebne podatke in na kakšni pravni podlagi? 

Splošno

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo za namene izvajanja pogodbe, ki smo jo sklenili z vami; kadar moramo izpolnjevati zakonsko obveznost (na primer na podlagi zakonodaje, ki ureja kazensko odgovornost za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti); kadar je to potrebno za naše zakonite interese (ali zakonite interese tretje osebe) in vaše interese (na primer za odkrivanje in preprečevanje goljufij ali zagotovitev varnosti omrežja in informacijske tehnologije), razen če vaše temeljne pravice prevladajo nad temi interesi; kadar je treba zaščititi vaše pomembne interese (ali pomembne interese drugih); oziroma kadar je to potrebno za javni interes ali za uradne namene.

Vaše osebne podatke obdelujemo iz različnih tehničnih, administrativnih in operativnih razlogov, na primer da zagotovimo, da vam je vsebina najučinkoviteje predstavljena glede na vaš računalnik; za izboljšanje naše spletne strani, vključno z njeno uporabnostjo; za upravljanje z našo spletno stranjo; za notranje namene, vključno z odpravljanjem težav, za analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni; za trženje, vključno s ciljno usmerjenim trženjem, s katerim vam prikazujemo vsebine, ki bi vas morda zanimale; in kot del naših prizadevanj za varnost in zaščito naše spletne strani.

V nekaterih primerih bomo vaše osebne podatke obdelali samo z vašo privolitvijo. V takšnih primerih bomo ločeno zaprosili za vašo jasno privolitev, ko nam boste posredovali svoje osebne podatke. Svojo privolitev lahko naknadno kadarkoli prekličete preko prejete e-pošte ali nastavitve vašega profila na posameznem spletnem mestu. Vendar to ne vpliva na zakonitost kakršne koli obdelave, ki je potekala pred preklicem privolitve.

Kadar zahtevamo osebne podatke za izpolnjevanje zakonskih ali pogodbenih obveznosti, je posredovanje osebnih podatkov za vas obvezno. To pomeni, da če takih osebnih podatkov ne posredujete, ne bomo mogli upravljati našega pogodbenega razmerja ali izpolnjevati obveznosti, ki nam jih takšno razmerje nalaga. V vseh drugih primerih je posredovanje osebnih podatkov neobvezno in jih niste dolžni posredovati.

Vaše osebne podatke, kot so identifikacijski podatki, kontaktni podatki in naslov prebivališča, lahko obdelujemo tudi zaradi morebitnega uveljavljanja naših pravic zoper vas v prihodnosti. Ta obdelava temelji na našem zakonitem interesu uveljavljati svoje pravice v morebitnih sporih.

Najpogosteje bomo vaše osebne podatke uporabili v naslednjih okoliščinah:

Uporabniki in stranke: 

Za namene opravljanja storitev, dostave blaga in izvedbe plačil v skladu z ustreznimi pogodbami (vključno z naročniškimi pogodbami) lahko obdelujemo vaše osebne podatke, kot so identifikacijski podatki, kontaktni podatki in bančni podatki. Taka obdelava temelji na izvedbi pogodbe, s katero so uporabniki (zlasti naročniki) stranke, ali na zakonski obveznosti, ki nam je naložena.

Osebne podatke lahko obdelujemo zato, da vam zagotovimo informacije o blagu ali storitvah, za katere menimo, da vas morda zanimajo. Če ste obstoječa stranka, vas bomo preko e-pošte kontaktirali samo z informacijami o blagu in storitvah, ki so podobne tistim, ki so bili predmet predhodne prodaje ali pogajanj o prodaji z vami (neposredno trženje), razen, če ste nam predhodno sporočili, da takšnih sporočil ne želite prejemati. Če želite, da bi vaše podatke uporabljali na tak način, označite ustrezno polje na obrazcu na podlagi katerega zbiramo vaše podatke (obrazec za naročilo ALI obrazec za registracijo).

Brez vaše predhodne izrecne privolitve vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam v tržne namene.

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo tudi za merjenje ali razumevanje vaših preferenc glede programskih vsebin in za zagotavljanje ustreznih vsebin; da vam omogočimo sodelovanje v interaktivnih funkcijah naših storitev, ko se za to odločite; za merjenje ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja, ki ga prikažemo vam in drugim, in za prikaz ustreznega oglaševanja; in da vam in drugim uporabnikom naše spletne strani posredujemo predloge in priporočila o izdelkih ali storitvah, ki vas morda zanimajo.

Udeleženci: 

V zvezi z vašim sodelovanjem oziroma udeležbo v produkciji ali na snemanju televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije, lahko vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo za namene registracije, udeležbe ali prisotnosti pri takšni produkciji ali snemanju, ter za ustrezno komunikacijo z vami. Taka obdelava temelji na izvedbi pogodbe, ki ste jo kot udeleženec sklenili (na primer, ko ste pred takšno udeležbo prostovoljno izpolnili in oddali ustrezen obrazec za udeležbo).

Odvisno od značaja ali narave določene televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije, lahko v skladu z vašo privolitvijo posredujemo ali kako drugače objavljamo vaše fotografije, video zapise, zvočne zapise ali avdiovizualne zapise, vendar v mnogih primerih nismo dolžni zaprositi za vašo privolitev in dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov v zvezi z določeno produkcijo, snemanjem in posredovanjem takšnih posnetkov javnosti za določene novinarske, umetniške oziroma literarne namene. V izogib dvomu, nič v tem Obvestilu ne vpliva na naše avtorske pravice in druge pravice intelektualne lastnine v zvezi s takšnimi produkcijami in posnetki.

4. Kako in komu razkrivamo vaše osebne podatke? 

Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam.

V družbi ima le omejeno število oseb dostop do vaših osebnih podatkov na podlagi potrebe po seznanitvi oz. izvajanje poslovnih procesov kot so zaposleni v oddelkih trženja, marketinga pravne službe, produkcije, informativnih oddaj in IT. Ti zaposleni so zavezani k zaupnosti v zvezi z osebnimi podatki. Za varovanje osebnih podatkov sprejemamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe. Zaposleni Družbe imajo pravico obdelovati osebne podatke zgolj po navodilih Družbe in po potrebi v povezavi z njihovimi delovnimi obveznostmi.

Osebne podatke lahko delimo z vladnimi organi oziroma organi pregona, če to zahteva veljavna zakonodaja ali če je to potrebno za uveljavljanje naših pravic, vključno z našimi pogoji uporabe, ali za zaščito naših zakonitih interesov (vključno z upravičenimi tretjih oseb) v skladu s veljavno zakonodajo.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi tretjim osebam, vključno s:

(i) ponudniki storitev, ki zagotavljajo administrativno, strokovno in tehnično podporo Družbi za podporo na področju IT, varnosti in poslovnih virov;

(ii) poslovnimi partnerji, dobavitelji in podizvajalci za izvedbo katerekoli pogodbe, ki jo sklenemo z vami (vključno z naročnino na naše storitve);

(iii) oglaševalci in oglaševalskimi mrežami, ki potrebujejo vaše podatke, da izberejo in prikažejo ustrezne oglase. Oglaševalcem ne razkrivamo podatkov o prepoznavnih posameznikih, pač pa jim posredujemo zbirne podatke o naših uporabnikih (na primer, lahko jih obvestimo, da je vsak dan 500 moških, mlajših od 30 let, kliknilo na njihov oglas). S takimi zbirnimi podatki lahko oglaševalcem pomagamo doseči posamezno vrsto njihove ciljne skupine. Osebne podatke, ki smo jih zbrali od vas, lahko uporabimo za izpolnjevanje želja naših oglaševalcev, tako da njihove oglase prikazujemo želenemu ciljnemu občinstvu;

(iv) [ponudniki analitike in spletnih iskalnikov, ki nam pomagajo izboljšati in optimizirati našo spletno stran;]

Družba lahko po potrebi osebne podatke deli tudi z zunanjimi svetovalci (npr. odvetniki, računovodji, revizorji).

V nekaterih primerih lahko osebne podatke po potrebi razkrijemo našim povezanim družbam, ki so na seznamu na povezavi www.kimbrce.com. Skupaj z našimi povezanimi družbami smo zagotovili ustrezne zaščitne ukrepe pred morebitnim razkritjem osebnih podatkov.

Osebne podatke lahko delimo z našimi povezanimi družbami in z drugimi tretjimi osebami v okviru določenih vrst transakcij, vključno s kakršnimi koli transakcijami, ki vključujejo spremembo nadzora Družbe, prodajo bistvenega dela sredstev ali prestrukturiranje.

Družba si prizadeva za ustrezno skrbnost pri izbiri nepovezanih ponudnikov storitev in zahteva, da ti ponudniki storitev vzdržujejo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varovanje osebnih podatkov, in obdelujejo osebne podatke le v skladu z navodili Družbe. Ponudniki storitev lahko pri zagotavljanju storitev Družbi uporabijo podizvajalce, pri čemer mora podizvajalec izpolnjevati enake zahteve glede varstva podatkov kot sam ponudnik storitev.

5. Shranjevanje osebnih podatkov in njihov prenos v tujino 

Vaši osebni podatki, ki jih zbiramo, so shranjeni v Evropski uniji (v nadaljevanju EU) in Evropskem gospodarskem prostoru (v nadaljevanju EGP). Vendar pa podatki, ki jih zbirajo tretje osebe prek piškotkov (npr. Google Double Click for Publishers), običajno služijo prometu iz podatkovnega centra, ki je najbližje kraju, iz katerega izvira promet. To pomeni, da lahko prenos teh podatkov, vključno z oglaševalskim prometom, poteka prek strežnikov, ki se nahajajo v EGP, in tudi zunaj EGP. Za več informacij si oglejte naš Pravilnik o piškotkih, ki je dostopen na dnu vsake spletne strani.

Poleg tega se lahko vaši osebni podatki prenesejo in shranijo v namembnem kraju zunaj EU in EGP. Pri tem so lahko zakoni in predpisi, ki ščitijo vaše osebne podatke v državi, v katero so ti preneseni, drugačni (oziroma nudijo manjšo stopnjo zaščite) od tistih, ki veljajo v državi, v kateri delate.

Vaših osebnih podatkov ne bomo namerno prenesli izven EGP, razen v primeru, da so vzpostavljeni ustrezni zaščitni ukrepi, vključujoč: (i) odločitev Evropske komisije o ustreznosti države prejemnice ali držav prejemnic; (ii) certifikat »zaščita zasebnosti«; (iii) ustrezna zavezujoča poslovna pravila; (iv) odobreni kodeks ravnanja skupaj z zavezujočimi in izvršljivimi zavezami upravljavca ali obdelovalca v državi zunaj EU in EGP; (v) odobreni certifikacijski mehanizem skupaj z zavezujočo in izvršljivo obveznostjo upravljavca ali obdelovalca v državi zunaj EU in EGP, da uporabi ustrezne zaščitne ukrepe; ali (iv) standardne pogodbene klavzule EU, ki jih je odobrila Evropska komisija.

Če želite več informacij o kakršnem koli takem prenosu in ustreznih zaščitnih ukrepih, ki smo jih vzpostavili pred prenosom, se lahko obrnete na skrbnika zasebnosti podatkov ali pooblaščeno osebo CME za varstvo podatkov prek spodaj navedenih kontaktnih podatkov.

6. Vaše pravice 

Od nas lahko zahtevate potrditev o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo ali ne, kopijo vaših osebnih podatkov, oziroma njihovo spremembo/popravek. V določenih okoliščinah imate pravico zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo ali da nekatere vaše osebne podatke prenesemo k vam ali k drugim subjektom na podlagi pravice do prenosljivosti. Prav tako imate pravico, da ugovarjate določeni obdelavi vaših osebnih podatkov (na primer obdelava za namene neposrednega trženja ali za nekatere odločitve, ki so bile sprejete izključno z avtomatsko obdelavo, vključno s profiliranjem). Če smo zaprosili za vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico to privolitev umakniti brez negativnega vpliva na vas. Če vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi svojega zakonitega interesa (kot je razloženo zgoraj), imate pravico do ugovora zoper takšno obdelavo. Prav tako imate pravico, da v določenih okoliščinah omejite obdelavo vaših osebnih podatkov.

Upoštevajte, da so lahko v nekaterih primerih vaše pravice, opisane zgoraj, omejene in predmet veljavnih zakonov in predpisov s področja varstva podatkov; vaša pravica do ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov se lahko, na primer, omeji, če dokažemo, da imamo utemeljene zakonite razloge za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki lahko prevladajo nad vašimi interesi. Ob vložitvi vaše zahteve boste morali dokazati svojo identiteto in nam posredovati druge podatke, ki nam bodo omogočili, da odgovorimo na vašo zahtevo. Za odziv na vašo zahtevo ne bomo zaračunali nobenih stroškov, razen če nam to dovoljuje zakon; če bomo stroške zaračunali, bodo ti razumni in sorazmerni z vašo zahtevo.

Če želite uveljavljati te pravice, se obrnite na nas prek spodaj navedenih kontaktnih podatkov. Upamo, da bomo lahko zadovoljivo odgovorili na morebitne poizvedbe o načinu obdelave vaših osebnih podatkov. V vsakem primeru imate pravico do pritožbe pristojnim organom za varstvo podatkov. Pritožbo lahko vložite v državi članici, v kateri prebivate, v kateri delate ali v kateri je prišlo do domnevne kršitve zakonodaje o varstvu podatkov.

7. Obdobje hrambe vaših osebnih podatkov 

Vaše osebne podatke nameravamo hraniti le toliko časa, kolikor je potrebno v skladu z našim Pravilnikom o hrambi podatkov, za izvajanje namenov, navedenih v tem obvestilu, oziroma v skladu z veljavno zakonodajo, pri čemer upoštevamo veljavna minimalna zakonsko določena obdobja hrambe, oziroma kot je potrebno za uveljavitev naših zakonitih pravic (in zakonitih pravic drugih). Osebne podatke uporabnikov aplikacij bomo hranili za obdobje uporabe mobilne aplikacije ali za obdobje, ki ga določa ustrezna veljavna zakonodaja, v skladu z našim Pravilnikom o hrambi podatkov. Če želite dodatne informacije o tem, kako dolgo hranimo vaše osebne podatke, nam pišite na info@kimbrce.com. Upoštevajte, da lahko vse vaše osebne podatke, ki so bili anonimizirani, obdelujemo brez nadaljnjega obvestila.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve, jih obdelujemo samo za obdobje, ki je navedeno v vaši privolitvi, razen če svojo privolitev prekličete ali omejite pred iztekom tega obdobja. V takih primerih bomo prenehali obdelovati zadevne osebne podatke za ustrezne namene, ob upoštevanju morebitne pravne obveznosti obdelave takšnih osebnih podatkov oziroma potrebe po obdelavi takšnih osebnih podatkov zaradi uveljavljanja naših zakonitih interesov (vključno z zakonitimi interesi drugih).

8. Varnost podatkov 

Vaše podatke hranimo na svojih strežnikih in na strežnikih, ki jih gostijo tretje osebe (vključno s storitvami tretjih oseb, ki temeljijo na računalništvu v oblaku). V ta namen smo uvedli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov in preprečevanje nepooblaščenega dostopa do njih. V zvezi s storitvami, ki jih gostijo tretje osebe, smo sklenili pogodbene dogovore, ki vključujejo obveznosti v zvezi z organizacijsko in tehnično varnostjo osebnih podatkov. Sami ste odgovorni za ohranjanje zaupnosti vseh načinov preverjanja pristnosti (npr. gesel), ki jih uporabljate za dostop do posameznih delov naših spletnih strani.

Prenos podatkov preko spleta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo trudili, da zaščitimo vaše podatke, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, ki jih posredujete prek naše spletne strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Po prejemu vaših podatkov bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uvedli stroge postopke in varnostne ukrepe.

9. Zasebnost otrok 

Na svoji spletni strani Družba (zavestno) ne zbira osebnih podatkov oseb, mlajših od 15 let. Če starš ali skrbnik ugotovi, da je njegov otrok Družbi posredoval svoje osebne podatke, naj Družbo nemudoma obvestiti o tem. Če Družba ugotovi, da je oseba, mlajša od 15 let Družbi posredovala svoje osebne podatke, bo Družba te podatke nemudoma zbrisala s svojih strežnikov, razen če starš ali skrbnik Družbi izrecno dovoli obdelavo osebnih podatkov otroka za določene namene.

Vsa spletna mesta povezana s skupino Družbe (vključno z vsemi hčerinskimi podjetji ali našim končnim holdingom in njegovimi hčerinskimi podjetji), zbirajo in obdelujejo omejene osebne podatke otrok (kot jih določa veljavna zakonodaja) za storitve, namenjene otrokom (podatki, kot so ime, starost in e-poštni naslov se lahko zberejo za oceno upravičenosti za udeležbo natečaja v zvezi s programi, ki so namenjeni otrokom). V zvezi s temi spletnimi mesti prosimo (in spodbujamo) otroke, naj na teh spletnih straneh pridobijo soglasje staršev ali skrbnikov, pri čemer je Družba sprejela ustrezne ukrepe za preverjanje veljavnosti takšnih soglasij.

10. Piškotki in vtičniki za družbene medije 

Za ločevanje uporabnikov naše spletne strani, naša spletna stran uporablja piškotke. Na ta način uporabnikom zagotovimo dobro izkušnjo, ko brskajo po naših spletnih straneh in obenem naše spletne strani tudi izboljšamo. Taka obdelava temelji na vaši privolitvi, izraženi na naših spletnih straneh ali prek nastavitev v vašem brskalniku. Za podrobne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, kako dolgo jih uporabljamo in v kakšne namene jih uporabljamo, si oglejte naš Pravilnik o piškotkih, ki je objavljen na dnu vsake spletne strani.

Naše spletne strani lahko vključuje funkcije družbenih medijev, kot so gumbi Facebook, LinkedIn ali Youtube. Te funkcije lahko zbirajo podatke o vas, na primer podatke o vašem naslovu IP in o spletnih straneh, ki jih obiskujete, in lahko nastavi piškotek, ki zagotavlja pravilno delovanje funkcije. Obdelavo teh podatkov prek interakcij s temi funkcijami ureja obvestilo o zasebnosti / politika družbe, ki storitev nudi.

11. Povezave na druga spletna mesta 

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave na spletna mesta, ki niso pod nadzorom Družbe. Ko kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na njeno spletno stran. Če obiščete katerokoli od teh povezanih spletnih mest, preberite njihova obvestila o zasebnosti. Nismo odgovorni za politike in prakse drugih podjetij. Naše družba nima nadzora nad in ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti in obvestila ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

12. Stik z nami 

Če imate kakršna koli vprašanja ali dvome glede obdelave vaših osebnih podatkov ali če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, stopite v stik z nami po elektronski pošti na info@kimbrce.com ali z dopisom, naslovljenim na Društvo Kim Brce za intelektualno, duhovno in življenjsko rast, Ulica Mihaele Škapinove 11, 6210 Sežana.

Prosimo, da v stikih z nami ne razkrivate občutljivih osebnih podatkov (npr. informacije o rasni ali etnični pripadnosti, političnih mnenjih, veroizpovedih ali drugih prepričanjih, zdravstvenem stanju ali članstvu v sindikatih), svoje davčne številke ali podatkov iz kazenske evidence.

Nazadnje posodobljeno: 11.06. 2024

Obvestilo lahko občasno posodobimo, in novo obvestilo bomo objavili na povezavi Pravilnik zasebnosti na vseh naših spletni straneh. Če ste nam posredovali svoje kontaktne podatke in nam dovolili, da vas kontaktiramo, vas bomo obveščali o vsebinsko pomembnih spremembah. Prosimo, redno preverjajte to obvestilo z vidika morebitnih sprememb.