Knjiga:

Lanin notranji svet

Pravljica s terapevtskim učinkom, procesiranje čustev za otroke

Dragi starši!

Celotna metoda, ki jo razkrivam je podprta s strani zelo znanega zdravnika in psihoterapevta dr. Antona Krajcarja.

Izredno učinkovita tehnika služi za osvobajanje notranjih bremen, vse nepotrebne krame iz preteklosti in nezavednih vzorcev, ki nas zavirajo v življenju.

Ni zgolj za otroke, ampak tudi za odrasle. Edina razlika je v tem, da jo otrokom podam na bolj enostaven in zabaven način, skozi igro.

Odrasli so deležni napredne introspekcije, razlage in poglobljenih spoznanj. Osnova življenja, ki nas je v šoli, žal, niso naučili.

Vsebina

Kako pravilno naučiti otroka oziroma mu pomagati pri prepoznavanju, soočanju in procesiranju čustev.

S tem bo vaš otrok gradil ljubezen do sebe, zavedanje lastne vrednosti in čvrsto samozavest.

Zdrav odnos do sebe je vodilo do zdravega odnosa z drugimi.

Knjiga je ključ do otrokovega kognitivnega razvoja in čustvene inteligence.

Komu je knjiga namenjena?

Za otroke od 3. do vključno 9. leta starosti, z namenom pravilnega razvoja.

To vključuje tudi otroke, ki so bolj »zahtevni«, pretirano čustveni, z burnimi odzivi, neprimernim vedenjem ali celo izpadi agresije in druge oblike čustvenih težav.

Za bodoče starše in starše. Za vse učitelje, vzgojitelje, psihologe, socialne delavce, terapevte oziroma vse tiste, ki delate z otroki.

V primeru, da sami nimate ali ne delate z otroki, je knjiga lahko čudovito darilo.

"If a child can do advanced math, speak multiple languages, and get top grades in school, but can't manage their emotions, practice conflict resolution, handle stress..None of that other stuff is really going to matter."

Zakaj je pravilen pristop do čustev tako zelo pomemben v zgodnjem otroštvu?

Prvih 7let je ključnih!

Lažje postaviti čvrste temelje že od vsega začetka, kot pa popravljati posledice za nazaj v odrasli dobi z različnimi terapijami.

Otroci imajo instinkt bežanja pred čustvi (potlačevanja), kar se nadaljuje in še bolj okrepi v odrasli dobi. Bežimo v razne distrakcije, se borimo proti njim, itd.

Da bo vaš otrok zrastel v samozavestnega, čustveno uravnovešenega, močnega, zdravega, inteligentnega, produktivnega in odgovornega posameznika.

Da bo zadovoljen, poln energije, kreativen, spoštljiv, delaven, uresničil vse svoje talente in potenciale.

Da bo postal nekdo, ki zna kontrolirati svoja čustva, se zna soočat s stresnimi situacijami in ustrezno reševati konflikte. Kot posledica bo imel uspešne odnose.

Sledeča investicija je minimalna investicija za prihodnost vašega otroka!

Knjiga: Lanin notranji svet

Kaj se zgodi z otrokom, ki ni deležen pravilne usmeritve?

Zaradi potlačevanja čustev, ko odraste postane zagrenjen, ima depresivna nagnjenja, nesamozavesten, poln tesnobe,. Tak človek životari, cele dneve prebije pred televizijo, brez energije,..

Ljudje »pometajo« z njim oziroma ga izkoriščajo, saj se ne zna postaviti zase. Tako pritegnejo nezdrave partnerje, ki jih ne cenijo in spoštujejo.

Zavrže vse svoje talente in potenciale, dela v službi, ki ga ne izpolnjuje ali pa je izgubljen – sploh ne ve kaj bi rad počel v življenju.

Gre za domino efekt; ko je prvi korak napačen, so prav tako napačni vsi nadaljni.

V kolikor mislite, da imate že tako podobno knjigo doma se motitePo čem je ta knjiga drugačna?

1. Tehnika, ki ni dostopna širši javnosti. Gre za napredno obliko psihoterapije, ki gre še bolj v globino od že poznanih pristopov. Odpravljanje pravega vzroka in ne samo simptomov/posledic.

2. Otroka običajno odrasli trenutno umirijo, mu preusmerijo pozornost, »samo da da mir«.

V kolikor ne pozdravimo pravega vzroka se težave ponavljajo (čustveni izbruhi).

Ko otrok pravilno izživi svoja čustva in ga pri tem tudi spodbujamo, vsi izbruhi samodejno izzvenijo – se ne vlečejo skozi celo življenje.

3. Prepoznavanje, poimenovanje in izražanje čustev (skozi jok, cepetanje) ni dovolj, manjka soočanje in razgradnja na noter.

4. Ko je otrok uporniški, ne pomaga postavljanj mej ali kruta disciplina. S tem se stanje še poslabša.

Težavo moramo rešiti »na noter«, ne samo na ven. Otrok je takrat v čustveni stiski in pomagati mu moramo sprocesirati ta burna čustva.

5. »Reverse psychology« Ko otroka pohvalimo, ko se npr. jezi, ga že to zmede in v večini primerov preneha, saj so dan danes otroci vajeni, da se njihova čustva zatirajo.

Preverjena! Kot vzgojiteljica predšolske vzgoje sem sledečo metodo preizkusila že na predšolskih in šolskih otrocih ter na svojih strankah, z odličnimi rezultati.

Naroči knjigo

Kako otroku podati sam proces na pravilen način?

Najprej je potrebno v proces vključiti starše, saj ravno vi igrate glavno vlogo, ste otroku vodilo.

Šele, ko sami razumete in delate, lahko razložite in delate skupaj z otrokom.

V kolikor sami nečesa ne počnete, a zahtevate to od otroka, vas bo otrok hitro spregledal in vas ne bo jemal resno. To velja za vsako stvar.

Ko pomagate sebi, istočasno pomagate tudi otroku. Vse je povezano.

V kolikor vas zanima, kako otroku to podati na pravilen način, sam potek celotnega soočanja s čustvi in njihovega procesiranja ali pa imate kakršnokoli vprašanje zase, me lahko kontaktirate na:
info@kimbrce.com.

Ravno tako mi lahko pišete, če vas kaj skrbi ali če kaj ni jasno. Tu sem , da vam pomagam in razrešim vse morebitne dvome.

Naroči knjigo še danes!

Cena knjige znaša 24,98€ + poštnina.

  Količina knjig:

  Način plačila:

  TRROsebni prevzem

  Po oddaji naročila prejmete na e-naslov predračun, katerega plačate preko spletne banke ali UPN obrazca. Naročilo bo izvedeno po prejemu plačila na naš TRR.

  V kolikor se odpravljate na morje na Obalo ali Lipico na izlet in želite knjigo osebno prevzeti, lahko to naredite v Sežani. Dovolj je, da mi vsaj 3 dni v naprej sporočite datum in čas.

  Bi kaj dodali?

  Pogoji poslovanja spletne strani

  Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani

  Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za izboljšanje uporabniške izkušnje in za druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.